En av årets gledeligste nyheter er Dellemyr-brødrenes tilbakekomst: Mikael tilbake til gammel form og Lars tilbake fra militæret. Junior2.com har snakket med guttene og sett nærmere på andre kjente brødrepar i toppfotballen!
Tvillingene Frank og Ronald de Boer er internasjonalt sett de mest berømte fotballtvillingene, men lokalt er det uten tvil Lars og Mikael Dellemyr. Parallelt med nyinnføringen av Drillo-isen er det i lys av guttenes nåværende form og innsats på og utenfor banen blitt diskutert å sporadisk gjeninnføre den kjente og kjære Dellemyr-vaffelen på Korsvollhuset:
-
Ja, det stemmer, gliser mellomleder og kioskansvarlig Astrid Svendsen: - Forslaget har steget raskt i de byråkratiske gradene her på huset og ligger nå på skrivebordet til Jan Solland.
For de som ikke husker Dellemyr-delikatessen kan Svendsen fortelle at det er to identiske vaffelhjerter med forskjellig topping – én med rømme og blåbærsyltetøy og én med setersmør og brunost. Gildet blir servert i én enkelt blåhvit serviett.
KORSVOLL C
HØY INNSATS OG GODT HUMØR
Bildet: Tvillingene Mikael (i midten) og Lars (til høyre) under et nettmøte på Korsvollhuset. Til venstre tvillingentusiast, basketspiller og barndomsvenn Kasper Aunan.
I godt selskap
Vi har allerede nevnt Ronald og Frank de Boer, og på spørsmål om de kjenner til flere tvillinger i toppfotballen viser Lars og Mikael at de har god peiling på sporten med både faktuelle og fotballteoretiske kunnskaper:
– Jo da, det er klart vi er litt ekstra interessert i tvillinger på fotballbanen. Ikke bare på grunn av det kuriøse aspektet ved saken, men også med henblikk på det spesielle samspillet som tvillinger gjerne har, forteller Lars. Som den av brødrene med størst hjerte for fotballstatistikker og quiz tar Mikael ordet:
– La meg se, Nederland har jo en tradisjon for å oppfostre gode fotballtvillinger; såklart de Boer-brødrene, men vi har også for eksempel Van der Kerkhof-tvillingene, René og Willy, som begge spilte for gode lag i Æresdivisjonen på 70-tallet.
– Landskamper fikk de vel også, skyter Lars inn: - Så vidt jeg husker ble begge tatt ut til 74-VM, men da var det bare René som fikk spille. Til gjengjeld fikk begge spilletid i 78!
Men også andre land har satset på den ofte vellykkede tvillingformelen. Mikael fortsetter:
- I våre naboland har særlig Ebbe og Peter Sand i Danmark utmerket seg over tid, to spillere vi begge fulgte tett på sent nittitall og inn i det nye årtusenet, Peter var jo faktisk innom Stabæk en stund. I tillegg har vi stjernekeeperen Thomas Ravelli og hans forsvarsbror Andreas, og selvfølgelig den robuste eks-Vålerengaspissen Pagge Simpson og hans sweeperbror Hasse i Sverige...
Tvillingtrøbbel og taktikkeri
I et så tett søskenforhold blir det gjerne litt ekstra kniving, og det er lett at den enes suksess overskygger den andre – de fleste husker vel for eksempel Thomas Ravellis matchvinnende strafferedninger mot Romania i kvartfinalen i VM-94, mens Andreas Ravelli kanskje er mest kjent for sin nåværende jobb som eksportsjef på Orrefors Kosta Boda – et smålandsk glasskonsern – til tross for sine imponerende 41 A-landskamper.
- Det er klart det blir litt ekstra konkurranse, og det kan gjerne komme noen gloser i familie-vanen på vei hjem fra match, humrer Lars og titter bort
Bildene: Over: De nederlandske De Boer-tvillingene, Ronald og Frank, fikk æren av å spille sammen i flere klubber som Ajax, Barcelona, Rangers, Al-Rayyan og Al-Shamal. Under: Kraft- pluggen Pascal Simpson hadde en viss suksess i svenske AIK på 90-tallet, men han slet med å score mål i både VIF og FC København. Kan det ha sammenheng med at hans tvillingbror, Hasse, ble igjen i Sverige og
Spårvägens FF i Division I Norra, det som tilsvarer dagens Superettan?
på sin bror: - Men vi har alltid fokusert mest på å spille hverandre gode og å fungere som et team.
Lars er den av brødrene som gjerne fordyper seg i taktikkboka eller setter på VHSen ”The Thrilling Tactics of Twin Football” på lørdagskvelden. Han har sterke meninger om fordelen ved å ha guttene på banen samtidig:
- Mikael er mer en rendyrket spiss, mens jeg også kan bekle vingen og til nøds sentral midtbane. Vi vil selvsagt gjerne spille samtidig, og det ultimate blir vel å spille sammen som spisspar – da tror jeg man tydelig vil se at vi løper veldig intuitivt i forhold til hverandre, at vi finner riktig avstand, søker riktig rom og slår de riktige pasningene.
Spillegleden
Til tross for ønsker om å få noen minutter sammen på topp er det Korsvoll C som er viktigst for guttene:
- Laget er helt klart førstepri, konstaterer Mikael, som også har sterke meninger om hvorfor det, til tross for den gode andreplassen i serien, har gått litt trått spillemessig i vårsesongen:
- Humøret er borte! Gutta må få igjen spillegleden, så kommer det gode spillet etter. Det er viktig å presisere at når jeg sier at laget er førstepri, så er det laget og gutta jeg mener, og ikke eventuelle serieplasseringer, opprykk eller nedrykk. Som tvilling vet jeg godt hvor viktig det er å fokusere på positivitet og glede – det er jo av den grunn jeg og Lars ennå kan spille på samme lag, blunker gladgutten fra Tåsen.
På spørsmål om det er noen tvillingpar i internasjonal fotball å se opp for i fremtiden kommer svaret kjapt fra Mikael:
- Jeg følger litt ekstra med på Abel og Cain Mutenji fra Zimbabwe, og ikke minst Hamit og Halil Altintop fra Tyrkia. Dyktige spillere både individuelt og som tvillinger!
Vi i Korsvoll C får heldigvis gleden av å følge litt ekstra med på Lars og Mikael også i fremtiden.