Korsvollbanen 26/9-2008
Korsvoll - Øvrevoll Hosle 3 14-4 (7-2)
Dommer: Deniz Kocak, Høybråten St. IL
Tilskuere: 21
Mål: Anders Frogner 5, Thomas Engeset        3, Anders Hauge 2, Eirik Tarberg 2,        Marius Andersson 1, Amund Rognmo        1.
Gule kort: Anders Frogner 1 stk, Øvrevoll        Hosle 3 2 stk.

Tarberg
Innbyttere: M. Andersson, Edvardsen, Falch, Kjelstrup,                   Løvstad, Ramberg og Rognmo.
Korsvoll (4-4-2):

Mesterlig!
Siste serierunde i årets 8.divisjon, Korsvollbanen, flomlys, topplaget mot bunnlaget. Saken var klar – med tre poeng ville vi bli seriemestere og sikre opprykket til 7.divisjon allerede i vår første sesong som seniorer, mens tap eller uavgjort høyst sannsynlig ville sende gullet til Heming 2, som fikk en enkel jobb hjemme mot Adamstuen. Champagnen sto klar, men ville vi få anledning til å sprette den?

Vi stilte med et tilnærmet toppet lag, men med Peder i mål ettersom Mats Felix ble tvunget på bandytrening. Øvrevoll Hosle 3 stilte med et helt annet lag i forhold til i vårmøtet, denne gangen med det som så ut til å være en bunt innleide juniorer, og det første minuttet var det faktisk litt spennende på byens vakreste kunstgressmatte.

Etter ett minutt og 40 sekunder kom den tidlige scoringen vi hadde håpet på! Et håpløst tilbakespill ble for vanskelig for bortelagets keeper, banens eldstemann, og Anders Frogner kunne enkelt snappe ballen og sørge for elektriske tilstander på sidelinjen! Vi kjørte på, det åpnet seg voldsomt fremover, og etter syv minutter kom Hauge så å si alene mot keeper. Med årets mest uegoistiske pasning, spilte han ballen 15 meter til venstre, der Frogner kom stormende og rullet inn 2-0!

To minutter senere, i det 9.minutt, la vi på det tredje for kvelden. Alle trodde Hauge puttet, men ballen føk i stanga, og hvem andre enn Frogner var der og fikk banket ballen i nettet! For en pangåpning – hvorfor har vi ikke spilt slik hurra-fotball tidligere i år? I det 11.minutt var det Hauges tur, da han pirket inn 4-0 etter et frispark fra kanten. Like etter var Frogner tilbake i målprotokollen, og nok en gang var Hauge arkitekten. I det 19.minutt var Hauge på hugget og viste hvorfor han er årets mestscorende spiller da han satte inn 6-0, og på sidelinjen var det ingen som trodde sine egne øyne – en skulle tro det bare var ett lag på banen.

På banen var det nok flere som begynte å tenke på den planlagte serieavslutningsfesten hos Erik Nordby etter matchen, vi ledet tross alt med kalassifre, og et litt sovende forsvar måtte se at bortelaget reduserte etter et ålreit angrep så å si direkte fra avspark. Tempoet i kampen falt voldsomt, og det åpnet for at Øvrevoll Hosle 3 kunne komme høyere opp på banen. De var tross alt et typisk bunnlag i 8.divisjon – relativt dyktige i angrep, men sørgelig håpløse defensivt. I det 25.minutt fikk de inn en ny redusering da Christer mistet markeringen.

Omgangens siste mål kom i det 36.minutt, da Tarberg løp inn sitt niende for året etter at Marius A. hadde jobbet bra i forkant ute på venstresiden. Vi fyrte av litt løskrutt, men 7-2 sto seg til pause, og Korsfarerne begynte å synge at dette var siste gang vi kom til å møte de hvitkledde fra Hosle – de kommer nok aldri opp fra 8.divisjon, vi skal aldri tilbake!

Nå som selv den mest ihuga Heming 2-patrioten måtte innrømme at gullet etter alle solemerker kom til å ende på Korsvollbanen, hadde vi begynt å slippe til stadig flere innbyttere, samtidig som Løvstad hadde tatt over i buret. Fansen jublet ekstra høyt da vi gikk opp til 8-2 i det 47.minutt, det var nemlig den trofaste vingen Marius A. som på ytterst frekt vis lempet ballen opp i nærmeste hjørne fra skrått hold – hans første scoring for året!

Øvrevoll Hosle 3 skjønte at slaget var tapt, men fortsatte likevel å angripe med det de hadde, noe som resulterte i en tredje redusering. En liten periode smalt det i stengene rundt Løvstad, før Eirik Tarberg fikk stå helt alene på et frisparkinnlegg og ta ned ballen og skyte den i mål i en og samme bevegelse! Rundt halvspilt omgang dasket bortelagets keeper ballen mot eget mål, og Amund løp inn vårt tiende mål for kvelden – tosifret for første gang i år – det var jammen på tide! Korsfarerne var fra seg av glede, og ikke så rent lite bedugget, og sang at de ikke en gang husket hvor mange mål vi hadde scoret.

Nå fulgte tolv målløse minutter, før Thomas la på til 11-3 i det 77.minutt. Tre minutter senere sto samme mann for en av matchens beste prestasjoner, da han klinket inn sitt andre mål for dagen på halvvolley fra cirka 16 meters hold. Øvrevoll Hosle 3 reduserte øyeblikkelig, men det gjorde ikke noe, for seks minutter før slutt fortsatte Frogner der han slapp i første omgang og styrte inn kveldens trettende Korsvoll-scoring! At Frogner kan score mål har vi visst siden debutkampen, men i høst har ikke nettkjenningene kommet like hyppig som i vår, og det var godt å se at det løsnet nå i siste serierunde.

I det 88.minutt kom vi med full kraft mot mål, og det ble slått lekkert inn fra høyre. Thomas ropte hat-trick, og snek seg foran Mathias og Erik som også ventet foran mål. Vi kunne nok fått inn et par goaler til på overtid, men sluttminuttene ble spolert av bortelagets oppførsel – det rant nemlig over til slutt, og først kjeftet en av dem på seg rødt kort, før en annen protesterte så heftig på utvisningen at også han ble sendt i dusjen. Like etter fikk Frogner en albue, og Øvrevoll Hosle 3 måtte skamfulle avslutte matchen med kun åtte spillere – noe som skjemmet en ellers veldig fin og fair kveld. Frogner var involvert i alle de tre utvisningene, og dette, pluss de fem målene, gjorde at han ikke ufortjent ble kåret til ”Årets ligavinner” av Korsfarerne på festen etter kampen.

Dommeren blåste av, og benken og Korsfarerne stormet banen! Champagnen flommet over, og vi takket de fremmøtte for støtten vi har fått gjennom hele denne jubelsesongen. Heming 2 måtte dermed ta til takke med sølv selv om de knuste Adamstuen 9-0, men det var fullt fortjent at vi trakk det lengste strået til slutt! Vi har ledet serien siden 16.mai, og til tross for et par feilskjær nå i høst, har vi vært det beste laget, noe også flere av motstanderne våre har påpekt i de siste kampene. I løpet av dagens kamp nådde vi et toppnivå vi ikke har nådd tidligere i år, for selv om motstanderne var dårlige, var spillet vårt langt bedre enn hva man kan forvente i 8.divisjon, eller 7.divisjon for den saks skyld…

Etter kampen samlet både spillere og fans seg hos Erik Nordby, der champagnen flommet over og stemningen var fantastisk. ”We are the Champions” gikk på repeat på stereoen, mens Korsfarerne stadig vekk dro igang allsang og heia-rop. Fredag 26.september ble en festkveld for hele Korsvoll og alle som har vært involvert i C-laget i år, for mot Øvrevoll Hosle spilte vi rett og slett mesterlig! Nå venter et spennende Kretsmesterskap, før vi starter planleggingen og oppkjøringen mot 7.divisjon. Opprykk og ligagull i første sesong var kjempeartig – C-laget er blitt en fantastisk samling fotballspillere og mennesker, og det blir spennende å se hva fremtiden vil bringe for det laget i Korsvoll som spiller med mest glede!

Gratulerer!

Bildene: Til venstre: Å åpne målkontoen i serieavslutningen går ikke ubemerket hen - det hadde kanskje ikke vært det samme om Marius hadde scoret sitt eneste mål i år i bortekampen mot Adamstuen i vår?

Under: Heia Korsvoll! Kjelstrup og Johannes m/frue i temmelig godt humør etter kampen. Kjelstrup er kun opptatt av å tøffe seg for fotografen - han var egentlig veldig glad.