Korsvollbanen 27/4-2009
Korsvoll - Sagene 3 9-4 (1-3)
Dommer: Deniz Kocak, Høybr/Stovner IL
Tilskuere: 9
Mål: Anders Frogner 4, Mikael Dellemyr       2, Pål Schjerven 1, Ola Jansen 1 og       Ole Olesen 1.

M. Dellemyr
Innbyttere: Blåsternes, Enggrav, Falch, Jansen, Løvstad,                   Nævestad, Olesen og P. Schjerven.

Seriestart!
Årets serieåpning, vår debut i 7. divisjon, gikk hjemme på Korsvollbanen mot Sagene 3, et lag som har god erfaring fra dette nivået, og som har rykte på seg for å være et lag som vinner like mye som de taper, samt scorer omtrent like mye som de slipper inn - en litt tricky motstander, altså. Korsfarerne var dessverre ikke tilstede, og utfra starten å dømme så det ikke ut til at vi var tilstede heller...

Den bakre fireren vår har vært noe ujevn i det siste, og åpningen av seriepremieren lignet forsvarslinjen mer på en litt dårlig tegnet S enn en snorrett I. Etter tre minutter mistet Amund ballen, Sagene 3 utnyttet de store rommene vi ikke greide å kontrollere, og spissen deres smøg seg gjennom og scoret sikkert alene med Mats Felix. Innsatsen sto ikke i stil til de skyhøye forventningene, og da de svartstripede økte til 2-0 i det 12. minutt etter nok et bakromsløp forsvant humøret vårt også. Offsidefellen vår virket ikke, men forsvaret skal ikke ha all skyld, for de fikk ikke stort med hjelp fra resten av laget.

Et stort lyspunkt kom etter 16 minutter, for ved hjelp av et øyeblikks magi og en nydelig pasning spilte Løland fri Mikael, som bredsidet ballen rett i mål. Fantastisk! De ni fremmøtte trodde vi skulle snu kampen enkelt etter dette, men nei, Sagene 3 fortsatte å lure seg inn bak forsvaret vårt. Tarberg gikk ned og ga rom for Johannes på midten, og med det fikk vi mer defensiv trygghet.

Samtidig løsnet det litt offensivt etter at bortelaget satte inn en bebrillet back midtveis i omgangen, en spiller som kun så ryggen på Løland inntil han ble skjøvet mer inn i midten av banen. Løland driblet og skjøt i et sett, men ballen fant ikke nettmaskene. Sagene 3s svenske målvakt hadde nemlig et par oppsiktsvekkende gode redninger, som da han var ute i full strekk på en heading fra Erik Nordby. Fem minutter før pause smalt det dessverre i feil ende av banen, regnskyer tårnet seg opp over Grefsenkollen, og med 1-3 til pause så dette meget mørkt ut. Kafeteriaen var visst stengt også, så et par tilskuere trakk hjemover da de ikke fikk vaflene de var blitt forespeilet foran matchen.

Det var synd tilskuertallet sank foran de siste 45, for vi brettet opp ermene og entret banen med ny gnist! Det oste vinnervilje av samtlige i blå drakt, men så var Magnus litt uoppmerksom på backen, og Mats Felix måtte plukke nok en ball ut av målet. Selv om spillet vårt hadde vært mer likt norsk film frem til nå, skulle en nesten tro det hele var hentet fra en hollywoodproduksjon, for i samme øyeblikk som Sagene 3 gikk opp til 1-4, begynte det å styrtregne over Korsvollbanen.

Bildet: De heldige elleve som fikk æren av å starte årets første seriekamp. Bakre rekke fra venstre: Fredrik Løland, Erik Nordby, Mats Felix Walschaerts, Eirik Tarberg, Amund Rognmo og Daniel Ramberg. Foran fra venstre: Christer Bohlin, Mikael Dellemyr, Anders Frogner, Magnus Solberg og Marius Andersson. På benken satt Johannes Blåsternes, Vegard Enggrav, Mathias Falch, Ola Jansen, Andreas Løvstad, Peder Nævestad, Ole Olesen, Pål Schjerven og assistent Terje Christophersen.
Heldigvis ender alle amerikanske filmer godt, takk og lov for det, og takk for at vi har Anders Frogner! Frogner hadde hatt en relativt svak dag sentralt på midten, så i pausen byttet han plass med en mer løpssterk Peder. Disse to ble spesielt viktige under snuoperasjonen vår. Peder jobbet beinhardt, løp flere mil og var overalt, Frogner lekte seg på kanten.

I det 54. minutt ble nok dommeren litt påvirket av protestene våre da Sagene 3s keeper drøyde unødvendig lenge, men Løland og Frogner lot seg ikke be to ganger da vi fikk indirekte frispark fra 15 meters hold, og sistnevnte dunket ballen rett i goalen! Det neste kvarteret var det temmelig varierende kvalitet på spillet, men nå var det klart at vi var i ferd med å koble grepet om matchen.

Det var bare et tidsspørsmål om når den neste reduseringen ville komme. Sagene 3 lå tett bakover og brukte tidvis sweeper, men da Ola Jansen spilte frem Frogner etter 70. minutter måtte de kapitulere! 3-4! Sagene 3 maktet ikke å komme tilbake, og bare to minutter senere la Frogner inn til Pål, som på hel volley knallet inn utligningen vår! Omsider var spillegleden og de fikse kombinasjonene tilbake, og da Ola skjøt oss opp i ledelsen på pasning fra Ole ti minutter før slutt, visste alle at poengene kom til å bli værende på Korsvollbanen!

De siste fem minuttene må ha vært noe av det villeste folk har sett på Korsvollbanen i nyere tid. Først driblet Frogner seg frem fra venstre og banket inn 6-4, før han fikk ballen servert på blankt mål og satte inn 7-4 etter fint fremspill av Pål og Mikael. På overtid rullet Ole inn sitt første mål for Korsvoll på fire år da han utmanøvrerte en resignert Sagene 3-keeper, og med kampens siste spark på ballen fikk den nyfødte storscoreren Mikael lov til å avslutte festen med en klassisk goalgetterscoring da han pirket ballen over streken etter en retur fra keeper.

9-4 mot Sagene 3; en veldig bra serieåpning, selv om en nervøs første omgang ødela noe av helhetsinntrykket. Mye av spillet i andre omgang var derimot av høy klasse, og opphentingen vår var virkelig imponerende. Vi får uansett prøve å unngå å havne i samme situasjon i neste seriekamp, men heller være med fra første sekund, for da venter det nok hardere motstand i form av en av tittelutfordrerne, nyopprykkede Bislett FK. Heia Korsvoll C!