Korsvollbanen 29/10-2010
Korsvoll - Turk Genclik 4-1 (2-0)
Dommer: Khaled Vahabzadeh, Oslo City
Tilskuere: 12
Mål: Christian Poppe, Ola Jansen,        Andreas Kjelstrup og Marius        Andersson.

A. Kjelstrup
Innbyttere: C. Eidsmo, C. Ekholt, M. Falch og P. Nævestad.

En verdig avslutning
For tredje år på rad møtte vi bunnlaget i siste serierunde. Denne gangen jaktet vi ikke opprykk, men vår tredje hjemmeseier for sesongen.

I 18. og siste serierunde var det viktigste å forbedre den begredelige hjemmestatistikken vår, ettersom vi så lenge vi unngikk stortap mot Turk Genclik, som kun hadde sanket fem poeng på to år før denne kampen, uansett ville havne på fjerdeplass.

Korsfarerne var tilbake med noe godt i posen og ny låt på anlegget før matchen, og med fullt flomlys og et ivrig mannskap så det ut til å bli en festaften. Turk virket direkte dårlige og saktegående i åpningen, og kun dårlige avleveringer på den siste tredjedelen hindret oss i å være alene med keeper et par-tre ganger de første minuttene. I det 6. minutt gjorde årets toppscorer i serien Christian Poppe alt selv, da han plukket opp en løs ball, driblet av et par mann, før han plasserte kula i lengste hjørne og sendte oss i føringen.

Bare tre minutter senere doblet Ola Jansen ledelsen vår, da dagens kaptein, Marius Andersson, som spilte sin 100. kamp for C-laget denne kvelden, slo et perfekt innlegg fra venstre. Spissene våre sto formelig i kø for å score, men det var altså Cola-Jansen som fikk æren av å bredside ballen ned i høyre hjørne på volley. 2-0!

Korsfarerne dro frem en-to-tre-fir-fem-sangen, mens trener Falch begynte å lete etter en kuleramme i speakerbua. Dette måtte jo bli tosifret? Og at Turk skulle fullføre kampen med tosifret antall spillere, nei, det trodde ingen på, sånn som en av spillerene deres gjorde alt han kunne for å kveste Christian Poppe og Rune Østerhus, samtidig som han slo etter Håkon Bånerud.

Den uinteresserte dommerens kort forble i lommen hans, og resten av omgangen forble målløs. I det 12. minutt sendte en svak heading av Rune Østerhus Turks raske spiss gjennom, men keeperreserve Espen Liljeblad vartet opp med en kanonredning og fikk slått ballen ut til corner.

Etter dette begynte vi å slå stadig mer langt i stedet for å trille, slik vi hadde gjort i åpningen, noe som førte til at høyrekant Magnus Olsen for eksempel aldri fikk en ball å jobbe med. På motsatt side hadde en syk jubilant mer enn nok med å være med i angrep, noe som førte til at vi i realiteten spilte 4-3-3. Målkåte Anderssons offensive engasjement ga dog uttelling i form av en rekke sjanser. Først styrte han et innlegg utenfor åpent mål, før han dempet et annet innlegg og blåste ballen over. Like før pause fikk han sin tredje store sjanse etter en retur fra tverrliggeren, men 100-kampersmannen fikk ikke orientert seg i tide, og avslutningen ble for dårlig.

Vi hadde full kontroll på matchen, selv om en nylig matforgiftet Erik Nordby på midten ikke fikk bidratt like mye som vanlig. Vi vant særdeles få dueller utover i omgangen, men fortsatte likevel å slå langt – ikke akkurat så veldig lurt.

I forsvaret brettet derimot folk opp ermene. Spesielt dagens andre jubilant, Håkon Bånerud, som spilte sin 50. kamp i dag, stod frem som en klippe. Han kastet seg inn i alle dueller, løp opp flere skumle stikkballer, spilte enkelt og godt, samtidig som han forsøkte å gire opp lagkameratene. Eksemplarisk innsats fra unge Bånerud!

I pausen lovte vi hverandre å spille mer langs bakken for å gi fansen en verdig avslutning på 2010-sesongen. Nok en gang leverte vi ni fantastiske minutter i starten av omgangen, akkurat som i første.

Andreas Kjelstrup lovet ti seriemål før sesongen, og etter kun to straffemål på de 17 første kampene, måtte han nå score åtte mål på de siste 45. Allerede i det 48. minutt måtte bortelagets keeper hente ballen ut av nettet. Godtekongen lobbet ballen elegant i mål, før han endelig kunne feire med fansen. En utrolig scoring! Dessverre ble det ikke flere Kjelstrup-mål denne kvelden, ettersom han tråkket over omtrent et kvarter senere. Veldig synd, for han var i ferd med å gjennomføre en solid kamp på topp, der han jobbet utrettelig i sin nye rolle som en mer møtende spiss.

Seks minutter etter Kjellas perle fikk en sliten Marius Andersson endelig målet som gjorde at han kunne ta seg en velfortjent hvil. Vingen tok et par små steg langs venstresiden av 16-meterstreken, før han med en utenomjordisk skru sendte ballen helt over i høyre hjørne. Hans tiende mål i hans 100. kamp, og vårt fjerde for kvelden.

Bildet over: En småsyk Marius Andersson (t.h.) har scoret i sin 100. kamp, og kan fortjent slappe av på benken og nyte den siste halvtimen sammen med Mats Felix Walschaerts, en cola og en vaffel. En skadet Andreas Kjelstrup til venstre i bildet.

Nok en gang begynte vi å slappe av etter pangåpningen. Turks raske spiss kom på et par gode gjennomløp, og i det 64. slapp Amund Rognmo utrolig nok unna med gult kort, da han felte spissen deres som bakerste mann.

Bortsett fra denne ene glippen gjorde forsvaret, nå bestående av nevnte Rognmo, Bånerud, Espen Liljeblad og Johannes Blåsternes, en meget god jobb hver gang gjestene prøvde seg. Bakerst stod prate-Olsen, som myndig kommanderte den nykomponerte fireren fra side til side, frem og tilbake.

Som Turk Genclik selv sa det før kampen, holdt de egentlig ikke mer enn én omgang. De ble stadig mer slitne, noe som førte til at vi kunne rulle opp det ene angrepet etter det andre de siste 20. Rune Østerhus fikk alene tre gedigne sjanser, og mens langskuddene gikk over, gikk det akrobatiske volleyforsøket hans til side for mål da han fikk stå helt alene å avslutte et godt innlegg fra eks-Hundvåg-spilleren Christian Eidsmo.

Samme Eidsmo ble uforklarlig nok avblåst for et eller annet etter å ha spilt vegg med Mathias Falch, før han fikk et mål feilaktig annullert for offside. Noe senere headet både Amund Rognmo og Carsten Ekholt over på hver sin mulighet etter gode hjørnespark.

Det har vært en god og hyggelig sesong med både opp- og nedturer, og det var vel egentlig bare å forvente at vi ikke kom til å holde nullen. I det 87. minutt slapp gjestene til altfor enkelt, og når Magnus Olsen tok turen ut i feltet, kunne Turk Gencliks angriper lobbe inn deres siste scoring i 6. divisjon, før de nå fortsetter ferden sin gjennom divisjonssystemet i 7. divisjon.

Håkon Bånerud avsluttet serien 2010 og sin 50. kamp med å blåse et frispark over mål, og så bar det bort til Korsfarerne for å takke dem for kampen og støtten gjennom året som gikk.

Ekstatiske fans kåret målscorer Andreas Kjelstrup til dagens bestemann, med en leken Espen Liljeblad på andreplass. En annen lokal jury kåret derimot Håkon Bånerud til dagens Korsvoll-profil, for det var i grunnen ingen andre som stod på like hardt som det andre omgangs kaptein gjorde. Marius Andersson la vekt på UEFAs poengsystem i Fantasy Football for CL da han viste til følgende regnestykke og kåret seg selv til BB: Minutes played: 58 = 1 p. Goals conceded 0 = 1 p. Goal assists 1 = 3 p. Goals scored 1 = 5 p. Hvis man så tar hensyn til at han var lagets kaptein, kan man gange med to, og resultatet blir dermed småpene 20 poeng. Poengene skal dog fordeles noe annerledes for angrepsspillere enn midtbanespillere, og med tanke på at Andersson lå mest i angrep, må vi trekke fra et par poeng. Like fullt, det er bare å gratulere ham med å ha blitt førstemann til 100 C-lagskamper, så får han heller gå for BB-prisen i den 101.

Hadde vi klart å unngå bare et par av de pinlige hjemmetapene våre denne sesongen, ville vi havnet på andreplass bak uslåelige Hasle-Løren 2. I en hvilket som helst sesong, bortsett fra i år, hvor ringvirkningene fra omleggingen av 3. divisjon fører til at kun ett, og ikke to, lag går opp, ville det holdt til opprykk til 5. divisjon. Men vi trives jo veldig godt i 6. divisjon, så det er like greit å bli her. Ut fra spill og poeng skal dessuten B-laget etter planen spille i 5. divisjon neste år, slik at vi uansett ikke kunne ha rykket opp nå. Regelverket gjør at B-laget muligens kan søke om dispensasjon til å bli værende i 4. divisjon om A-laget rykker opp til 2. divisjon, men vi får se. Vi ser i alle fall frem til et nytt år i 6. divisjon!