Innbyttere: C. Bohlin, M. Jahrmann, A. Kjelstrup, M. Olsen og                   F. Runar.
Korsvoll (3-5-2):

Seriestart
Vi holdt på å slukne, men til slutt kunne Korsfarerne tenne seiersblussene.

HJEM      NYHETER     SPILLERSTALL     KORSFARERNE     DIV. INFO     GJESTEBOK     KLUBB     TRENING

Tirsdag kveld var det klart for årets første seriekamp, og rammene rundt kampen kunne ikke vært bedre. Så å si hele stallen returnerte fra påskefjellet med bart, trivelige Vinderen SF stod på motsatt banehalvdel for første gang i seriesammenheng, Korsfarerne var, som de lovet i fjorårets sesongavslutningssang, i alle fall syv, og med røde bluss skapte de stor stemning idet vi marsjerte inn på banen til tonene fra Korsvoll C Anthem. Speaker og DJ Amund Rognmo vekket alle pensjonistene i strøket da han presenterte dagens to ellevere over anlegget, og så kunne sesongen 2011 virkelig begynne.

Dessverre ble ingen av vårens overganger klare før denne kampen, men vi kunne likevel stille med en flott 16-mannstropp. En kneskadet Eirik Tarberg bandt forsvaret sammen, mens herrene Blåsternes, Nordby og Nævestad skulle gjøre grovarbeidet på midten. Helt i spissen fikk jubileumsmannen Mathias Falch æren av å bære kapteinsbindet da dette var hans 100. kamp for C-laget, en milepel kun Marius Andersson har nådd før ham.

I mars i år slo vi VSF 4-1 i en snøballkrig av en kamp, men det ble raskt klart at vi kom til å få det vanskeligere denne gangen. For det første hadde de med seg elleve spillere denne gangen, og for det andre var de nye som hadde kommet til temmelig habile fotballspillere.

De første 20 minuttene var ikke spesielt sjanserike, men vi hadde grei kontroll på de oransjekledde. Bakerst var Eirik Tarberg både rask og lur, og fremover var det tydelig at vi ville mest. Dessverre holder det ikke bare å ville spille bra fotball, man må gjøre det også, og vi var for eksempel ikke flinke nok til å utnytte overtallet vårt på midtbanen, en kombinasjon av at vi ofte slo langt i stedet for i beina på midtbanespillerne våre, og at vingene gjerne la seg for høyt og for bredt.

Etter et par greie forsøk, deriblant fra mannen som stilte på dugnad i januar, men ikke på trening eller kamp i oppkjøringen, Christer Bohlin, fikk vi det beroligende 1-0-målet i det 32. minutt.

Magnus Olsen kastet inn, og et i ærlighetens navn ikke veldig godt skudd fra seriedebutant Fredrik Runar ble fomlet i mål av VSFs uheldige keeper. Til tonene fra U2s ”Beautiful Day” kunne ferskingen feire med Korsfarerne, som øyeblikkelig trykket den offensive midtbanespilleren til sitt bryst og sang om hvor høyt de elsket ham.

Bildene: Fredrik Runar har satt inn årets første seriemål for C-laget, og debutanten kan slippe jubelen løs sammen med fans og medspillere. Foto: Arne fra Utsikten.

Resten av omgangen ble i stor grad preget av dårlig samhandling og kommunikasjon i og med midtbaneleddet. Ole Olesen kom inn på kanten for å sette fart i laget, men han fikk sjelden ballen, og måtte like før pause ut med en lei skade. Vi hadde enkelte gode muligheter, som når Martin Nistad dro seg oppover fra backposisjonen sin og slo tunneler i stor stil, eller når Erik Nordby headet en corner til side for mål. Johannes Blåsternes måtte tåle mye juling på midten, og når dommeren ikke reagerte, kjeftet han på seg gult kort.

1-0 var et greit pauseresultat, og mens vi brukte hvilen til å diskutere hvordan vi skulle øke ledelsen vår og bedre spillet vårt, ble Vegard Brekk Pedersen presentert for fansen.

Vinderen SF fikk innpå noen friske bein i andre omgang, og de ble øyeblikkelig farligere. Det ble jevnt, men vi fikk det viktige 2-0-målet. I det 69. minutt bommet Ola Jansen da han skulle slå en corner fra høyre, men Marius Andersson utnyttet det lave innlegget maksimalt, da han møtte ballen langt fremme i feltet og styrte den mellom VSFs keeper og stanga.

Bildet: En bebartet Marius Andersson strekker hånden i været og jubler for 2-0 i skjæret fra Korsfarernes bluss. Foto: Arne fra Utsikten.

Vinderen ga seg ikke, og de presset på for en redusering. Heldigvis fortsatte Tarberg storspillet bakerst, mens blant annet Magnus Jahrmann gjorde en kjempejobb på venstrebacken. Seriedebutanten var flink til å bryte foran og gi alt, spesielt i en periode av kampen der resten av laget ikke virket påskrudde. VSF fikk nemlig lov til å komme oppover, og de fikk først et mål korrekt annullert for angrep på keeper, før de i det 75. minutt reduserte da vi var dumme nok til å forsøke å legge om til fire bak midt i gjestenes angrep. Halve laget var ute av posisjon da innlegget kom, og en umarkert Vinderen-spiller fikk en enkel jobb på bakstanga.

De neste ti minuttene var vi under sterkt press. VSF fikk mange hjørnespark, men Mats Felix Walschaerts plukket heldigvis ned det meste som kom. En gang ble han og ballen, som han holdt i fast grep, headet inn i mål, men kampens unge dommer annullerte igjen uten at noen protesterte nevneverdig på det.

Utligningen skulle likevel komme. På et hjørnespark fem minutter før slutt stanget VSFs venstreback inn 2-2, og det gikk mot poengdeling.

Etter å ha surret og stresset siden Anderssons 2-0-mål brettet vi endelig opp ermene igjen, og det var en fryd å se Ola Jansen dra av en mann og prikke inn 3-2 fra 16-meteren via en motspiller i det 89. minutt.

Bildet: Dagens siste bluss er tent, og i røykskyen som oppstod kunne stolte spillere takke fansen for god støtte i samtlige 90 minutter. Fra venstre: Martin Nistad, Marius Andersson, Magnus Jahrmann, Magnus Olsen, Erik Nordby, Peder Nævestad, Johannes Blåsternes, Andreas Kjelstrup, Fredrik Runar, Mats Felix Walschaerts, Ola Jansen, Mathias Falch, Rune Østerhus, Eirik Tarberg og Christer Bohlin. En skadet Ole Olesen måtte forlate Korsvollbanen før matchen var over. Foto: Arne fra Utsikten.

Vi holdt unna i de tre tillagte minuttene, og vi hadde i tillegg sjansen til å øke ledelsen etter at luften gikk litt ut av VSF-ballongen. Dermed kunne vi juble for tre poeng etter en jevnspilt kamp, der begge lag hadde sine perioder, og hvor vi takket være litt hell og mye hard innsats til slutt fikk den åpningen på sesongen som vi hadde håpet på. Derbyspøkelset sviktet oss ikke i det som tross alt var det nærmeste vi kommer et lokaloppgjør i år, og VSF har dermed fortsatt ikke vunnet mot oss. Årets Vinderen-utgave var riktignok bedre enn de andre vi har møtt, men banens bestemann Eirik Tarberg viste vei og ledet an i det som ble en fin 3-2-seier.

Lars Kristian Flemmen var for øvrig på plass med filmkamera under hele matchen, og en stemningsvideo fra denne minneverdige serieåpningen vil bli publisert her etter hvert, slik at vi alle kan gjenoppleve målene, duellene, feiringen og tribuneshowet.

Neste uke møter vi ambisiøse MS på Abildsø kunstgress. Vel møtt!

Bildene: Under: Flemmen filmer fansen. Nederst: Fullt trøkk på Impotensen. Foto: Arne fra Utsikten.