Korsvoll (4-2-3-1):

46 sekunder
Så lang tid tok det før vi slapp inn mål i årets serie.

HJEM      NYHETER     SPILLERSTALL     KORSFARERNE     DIV. INFO     GJESTEBOK     KLUBB     TRENING
Oldenborg 2 kjempet i likhet med oss om en plass i 5. divisjon i fjor, og det var ikke før vi moste dem 4-0 på bortebane i nest siste serierunde at opprykksdrømmen deres brast. De kristne herremennene forventet nok hard kamp også i dag, men det tok altså ikke mer enn 46 sekunder før de lurte seg rundt på høyrekanten og slo inn til en umarkert spiller som styrte inn 1-0.

Nei, nei, nei, tenkte vi. Vi visste at vi ikke stilte i toppslag, men at det skulle bli så ille, nei, det fortjente vi ikke. Det ble ikke noe bedre da dommeren skjenket bortelaget en meget billig straffe bare åtte minutter senere, slik at de kunne øke til 2-0 fra krittmerket. Mats Felix Walschaerts var som vanlig etter straffen, men denne gangen fikk han ikke stoppet skuddet.

Etter dette begynte vi gradvis å få skikk på den defensive 4-2-3-1-formasjonen, og debutant Johannes Hovda, hvis overgang i orden bare timer før kampstart, gjorde en god jobb som anker foran forsvaret. Gunnar Sjølie var litt utilpass og sliten i samme rolle, og ble etter hvert erstattet av Tommy Johansen, som tok kommandoen og bidro til at vi holdt tett frem til pause. Sjølie kom siden inn igjen høyere opp i banen, noe som fungerte mye bedre.

Oldenborg 2 fikk ikke så veldig mange sjanser etter 2-0-scoringen, for forsvaret vårt var flinke til å sette dem i offside eller tvinge dem til å skyte fra distanse.

Vi fikk fire store sjanser i førsteomgang, tre av dem på rekke og rad. Christian Eidsmo var tilbake fra studietur til Roma, og den lynhurtige angriperen ble etter 16 minutters spill klippet ned av bakerste mann. Han tok frisparket selv, og vred det harde skuddet rundt muren og mot mål. Keeper fikk slått ballen ut i feltet, der Mathias Falch fikk hodet på ballen. Ballen gikk over keeper, men i tverrliggeren og ut i feltet, der Andreas Kjelstrup kastet seg frem og headet mot mål. En Oldenborg 2-forsvarer fikk klarert, muligens etter at ballen hadde passert streken. Dommeren markerte ikke for mål, og vi spilte videre.

Lars Eriksen hadde den siste store sjansen vår i førsteomgang, da han kom på et flott løp. I avslutningsøyeblikket ble han lagt i bakken, og skuddforsøket rullet inn til keeper.

Med kun 0-2 til pause var løpet langt fra kjørt. 1-2 ville blåse liv i kampen igjen, og da kunne det fort blitt 2-2.
Slik gikk det dog ikke, og en av de to foregående sesongenes mest fremtredende spillere, Christian Poppe, nå i Vestli, måtte fra sidelinjen sammen med assistent Terje Christophersen konstatere at det ikke ble poeng i serieåpningen.

Vi holdt unna i 21 minutter og spilte faktisk - som vanlig - ganske greit de gangene vi turte å ta ned ballen. Det ble et par halvfarlige angrep av det, men ingen mål. I stedet kunne Oldenborg 2 øke til 3-0 i det 66. minutt på et skudd fra kanten, før et langskudd ga dem 4-0 på et langskudd da vi rotet bort ballen fra avspark. I det 75., 76. og 77. minutt smalt det igjen på nye langskudd, og i det 86. minutt spilte bortelaget seg fint igjennom og økte til 8-0. Ett minutt på overtid fikk vi det endelige beviset på at ingenting går vår vei, da et sleivtreff fra en Oldenborg-spiller etter et hjørnespark gikk i en uvitende medspiller og i mål til 9-0.

Med 0-9 i serieåpningen ligger vi ikke overraskende helt sist i avdelingen, og delt sist i hele 6. divisjon. VSF tapte nemlig 0-9 hjemme for NIH. I den siste avdelingen ligger KFUM 4, laget vi spilte uavgjort og tapte mot i oppkjøringen, sist etter 0-7 for Nordstrand 3.

Dette er ikke første gang vi ligger sist etter første serierunde. I 2010 røk vi 0-5 for Hasle Løren 2, laget som for øvrig aldri skulle vært i vår pulje, da vi begge ble seriemestere i 7. divisjon i 2009, men da hevet vi oss gradvis utover i sesongen og kom til slutt på 4. plass. La oss håpe vi kan klatre slik i år også. Neste uke er det skikkelig bunnkamp, da vi tar turen til Haugerud for å møte Oslo City 2, som tapte 0-1 mot Vestre Aker og som dermed ligger nest sist etter at åtte av ti lag har vært i aksjon i 6. divisjon avdeling 1. Kampen går onsdag 2. mai klokken 20.15, og det ryktes at Korsfarerne tar turen. Vel møtt!